Bir Kadının Yaşamından Yirmi Dört Saat


Herkese Merhaba 🌵

Stefan  Zweig'in Bir Kadının Yaşamından Yirmi Dört Saat isimli  öyküsünü okudum geçenlerde. Daha önce birçok kitabını okudum. Bunları da zamanla bloğumda paylaşacağım.  Benim okuduğum çevirisi Mahmure Kahraman ’a ait Kültür Yayınları etiketiyle çıkan 11. basım.
Bir kadının hayatını bütünüyle değiştiren yirmi dört saat.


Öykünün akıcılığı tutkularımız üzerine örülü. Mrs. C ve genç bir kumarbazın birlikte geçirdiği 24 saati, bu 24 saatin Mrs. C’nin yaşamını nasıl etkilediğini anlatan bir hikaye. Kendi çocuğundan  birkaç yaş büyük bir gençle kurduğu bağı, bu bağ sonucu hem sahip olduğu değer yargıları hem de toplumsal yargıları bir kenara bırakarak kendini adeta boşluğa atar gibi bir aşkın kollarına atma isteğini ve tutkusunu hiç yargılamadan ve taraf tutmadan anlatıyor Zweig.

Mrs. C’nin kendi yüzünden, kendi içine doğru yazdığı bir itirafname olarak da görülebilir eser. Tüm toplumlarda farklı farklı değer yargıları olsa da dünyada değişmeyen, kesin olan yargılar genellikle kadınlar üzerine ne yazık ki… Tüm bu yargılardan uzak kalmaya çalışaran insanlar ve bu insanların arzuları üzerine yazılmış bir kitap. Özellikle psikolojik tahlillerden hoşlanıyorsanız kitabı seversiniz.

Hoşçakalın...

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.