Taranta Babu'ya Mektuplar

Merhabalar 🎭

Bugün sizlerle şiirleri neredeyse tüm dillere çevrilmiş, dünyanın en büyük ve tanınmış şairlerinden Nâzım Hikmet'in Taranta Babu eserinin tiyatro versiyonundan bahsetmek istedim. 

Benim Taranta Babu ile tanışmam Benerci Kendini Niçin Öldürdü?  kitabına dayanıyor. Cansu Fırıncı‘nın tek kişilik performansı olarak tasarladığı Taranta Babu oyununu ilk olarak Ankara Nazim Hikmet Kültür Merkezi'nde izledim.



Ankara'da sahnelenmeden hemen önce Amasya'da seyirciyle buluşacaktı. Fakat gösterime girmeden önce oyun yasaklandı ve Amasya Belediye Başkanı halkımızın kafasını karıştırmaya gerek yok şeklinde açıklamada bulundu. Fakat oyun bu yasaklamadan sonra Turkiye'nin birçok şehrinden teklif aldı ve hemen arkasından Ankara seyircisi ile buluştu.

Oyun Cansu Fırıncı'nın palyaço kostümü ile başlıyor ve böyle devam ediyor. 13 mektup var ve bu mektuplar güzel bir sahne ile seyirciye sunuluyor. Yaklaşık 1 saat 30 dakika sürmüştü.

Çok yakında ikinci kez Ankara'da sergilenecek oyun. 
4 Ekim Cuma günü Ankara Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde (Konur) tekrar seyirciyle buluşacak. Oyuna gitmenizi çok isterim. Birçok şehirde oyun sergilenmekte. 


"(…)
Kör olmak ne iyi şeydir.
Körlerdir ki yalnız kendi yürekleriyle baş başa kalırlar.
Ne kimseye kendi gözlerinden verirler ne kimsenin gözlerinden alırlar.
Körlerdir ki yalnız kendi yürekleriyle baş başa kalırlar.

Ne güzeldir sevmek karanlığı.
Karanlık allah gibidir ve tek başınadır.
Karanlık ölüm gibidir.
Rengi yok, ahengi yok, dengi yoktur karanlığın."

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.